TIPS steunt de Voedselbank Veldhoven

TIPS steunt de Voedselbank Veldhoven

Maar liefst €150,- konden de studenten van Fontys Hogeschool overhandigen aan de voedselbank!!!!

De verkoop van de TIPS-doos is, na een korte aanloopperiode, heel voorspoedig verlopen. Tevreden hebben zij hun opdracht af kunnen sluiten en met terechte trots de cheque over kunnen dragen.
Mensen waren enthousiast over de bespaarTIPS en hierdoor is er weer een steentje bijgedragen aan de verspilling van voedsel!!.

Héél hartelijk dank voor deze geweldige actie!!
Wij wensen de studenten veel succes met hun verdere studie!

Met deze actie, opgezet door studenten van de Fontys Hogeschool Eindhoven, worden mensen geholpen  die bewust bezig willen zijn met de natuur, het milieu, hun omgeving én dierbaren!

Pas sinds een paar jaar begint het idee te leven dat het moreel onverantwoordelijk is om eten weg te gooien in een wereld waarin één miljard mensen honger lijden.

Hoe zonde is het om schaarse hulpbronnen zoals land, water en energie aan te wenden voor voedsel dat in de vuilnisbak belandt?

TIPS bedacht een speciaal pakket om mensen op weg te helpen bij het zuinig omgaan met eten met behulp van simpele tools. Het bevat onder meer een Biobudget-kookboek met lekkere recepten van het koken van kliekjes, om slim en goedkoop in te kopen, hoe producten te bewaren en wat leuke tips om je groene vingers te laten schitteren. Zelfs de flessentrekker uit oma’s keuken wordt tevoorschijn getoverd!

Niet alleen van de verspilling van hulpbronnen moeten we af, denk tevens aan het negatieve effect op de beschikbaarheid van voedsel voor anderen.
Na de oorlog in 1945 is alles op alles gezet om voedselschaarste voor altijd uit te bannen: we weten nu niet beter dan dat voedsel overal, altijd en goedkoop beschikbaar is.

Maar niet voor iedereen! Daarom gaf TIPS €1,- van elk verkocht BespaarTIPS-pakket aan Voedselbank Veldhoven voor de armsten in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *