Actie “Red je kerstpakket”

DONEER OP 1 VAN DE 3 INZAMELPUNTEN

Ontvang jij dit jaar weer een kerstpakket?

In Veldhoven leven bijna 180 gezinnen onder de armoedegrens. Deze gezinnen kunnen zich geen extraatjes veroorloven tijdens de feestdagen. Ontvang jij een kerstpakket vol producten die uiteindelijk toch in de vuilnisbak belanden of heb jij ook een overvloed aan lekkernijen thuis? Hiermee kan je veel arme gezinnen in Veldhoven ook een fijn en gezellig kerstfeest bezorgen!

Bekijk het filmpje hieronder op YouTube (klik op het plaatje)

Hoe kan jij helpen?

Lever je kerstpakket (of een gedeelte ervan) in bij één van de 3 inzamelpunten:

  • Het Sondervick College: je kunt het pakket of losse producten afgeven van 11 t/m 15 december tussen 8 en 16 uur bij de receptie van gebouw D
  • De Bibliotheek: hier kun je terecht op vrijdag 15 december van 12 tot 17 uur
  • In ons eigen pand ‘Veldwijzer’ aan de Sterrenlaan 15: hier kun je terecht op donderdag 14 december van 9 tot 12 uur

Ontvang je geen kerstpakket, maar wil je toch graag helpen? Dan is een mooie donatie ook meer dan welkom. Hieronder vind je suggesties voor producten.

Klik op het plaatje om te vergroten

Met jouw gift maken wij families erg blij

Na ontvangst worden de kerstpakketten door de voedselbank opgehaald. Vrijwilligers maken er 180 mooie verrassingspakketten van, die vervolgens op donderdag 21 december aan de gezinnen worden uitgedeeld.
Met jouw kerstpakket zorg jij ervoor dat een familie die minder te besteden heeft ook een fijne kerst heeft!

Initiatief

De Veldhovense editie van de actie ‘Red je Kerstpakket’ is een initiatief van Elke van der Valk, die als betrokken burger graag haar handen uit de mouwen steekt. Met deze actie wil ze (naar Eindhovens voorbeeld) gezinnen onder de armoedegrens tijdens de feestdagen een extraatje geven, maar ook verspilling tegengaan.

Dit jaar zijn ook het Sondervick College en de Bibliotheek nauw betrokken bij het maken van de plannen.

En ook basisscholen de Brembocht, Berckacker, Zeelsterhof en aan ’t Heike dragen hun steentje weer bij met een inzameling op school.

Klik op het plaatje om te vergroten

Meer informatie

Lijkt het je leuk om zelf ook mee te helpen? Denk eens aan het inzamelen van producten onder de collega’s op je eigen werkplek of in je vriendenkring!

Wil je meer achtergronden zien over de actie? Bekijk het filmpje op YouTube (klik op het plaatje)