Nieuws van de werkvloer.

De minderbedeelden hebben, zeker niet in de laatste plaats, last van de crisis.

Door minder aanbod zijn de voedselpakketten kleiner dan we gewend zijn. We krijgen minder verse spullen en met onze voorraad moeten we zuinig omgaan. We weten immers niet hoe lang dit gaat duren en of de distributiecentra open kunnen blijven.

Cliënten zitten vaak in de risicogroep. Kunnen de deur niet uit voor boodschappen en zijn nog meer afhankelijk van wat de voedselbank hen bezorgt. Een voorraad hebben zij niet op kunnen bouwen. Het “wekelijks uitstapje” naar de voedselbank is hen ontnomen. Zij zien soms hele dagen geen mens.

Het meeste vrijwilligerswerk wordt door “oudere mensen” gedaan. Zij zijn op het moment zeer kwetsbaar en velen van hen zitten ook in de risico groep. Dus wordt er een groot beroep gedaan op alle gezonde vrijwilligers bij alle voedselbanken in Nederland. Zo ook zo in Veldhoven. Gelukkig hebben een aantal mensen hulp aangeboden, om in tijd van mankracht tekort, te komen helpen. Daar zijn wij héél blij mee!

Vanwege de hygiëne zitten er voorlopig  geen inzamelacties in. Wel kunt u elke donderdagochtend tussen half 9 en 12.00 uur producten in ongeopende verpakkingen, waarvan de houdbaarheidsdatum niet verstreken is, bij de voedselbank afgeven.

In principe koopt de voedselbank geen voedsel. Maar nood breekt wet! We zullen het jammer genoeg nodig hebben. Alle bijdragen zijn welkom, alle beetjes helpen!

NL34RABO0160778980

tnv Stichting Voedselbank Veldhoven.

Onze hartelijke dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *