Kaartenactie van Marieke Dona

Voedselbank Veldhoven is donderdag verblijd met een cheque van 1500 euro. Het is de opbrengst van een kaartenactie van Marieke Dona.

 Dona heeft een bedrijf in onder meer grafisch ontwerp en illustraties. Ze woont al bijna heel haar leven in Veldhoven en voelt zich verbonden met de lokale gemeenschap. De coronacrisis zette haar aan het denken. ,,Het was maart, een rare tijd waarin de berichten over het virus over elkaar heen rolden. Iedereen kwam thuis te zitten. De bakker ging worstenbroodjes bakken voor medewerkers van het MMC, Bazelmans AV gaf een lichtshow, in vensterbanken stonden beren en we mochten elkaar niet meer knuffelen.”

De creatieve Veldhovense wilde ook iets doen. Ze bedacht een kaartenactie onder de noemer ‘Post voor jou’. Ze ontwierp kaarten voor verschillende doelgroepen en liet die produceren in setjes van vier stuks.

Toen las ze het bericht dat de voedselbanken door het hamstergedrag van veel mensen met een tekort aan levensmiddelen zaten. ,,Dat greep mij zo aan dat ik meteen een doel had voor de opbrengst van mijn kaartenactie. Ik heb 150 sets kaarten laten maken. De productie- en portokosten van kwamen op 3 euro per setje. Daarop heb ik 5 euro gezet voor de voedselbank.”

De verkoop via social media liep als een trein. Rond Pasen werd het eerste setje verkocht. Uiteindelijk zijn op een paar na alle kaarten aan de man gebracht. Terwijl Dona dacht aan een opbrengst van 750 euro, werd ze door een vriendin geattendeerd op de ‘Vul de pot’ actie van HAK. ,,HAK is een vaste leverancier voor de Nederlandse voedselbanken. De eerste 50.000 euro die aan HAK gedoneerd werd, zou de voedselleverancier verdubbelen.

Ook de opbrengst van haar actie is uiteindelijk door HAK verdubbeld en beschikbaar gesteld voor Voedselbak Veldhoven. Donderdag 2 juli kon ze haar cheque aan onze voedselbank overhandigen. We danken Marike Dona hartelijk voor haar geweldige actie en haar inzet om de opbrengst verdubbeld te krijgen.

We kunnen zo onze cliënten weer extra ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *