Een uitgebreide BBQ voor onze cliënten

Wat denk jij, als wij voor jullie cliënten en hun kinderen een BBQ organiseren, zouden zij dit leuk vinden?

Een vertegenwoordiging van een groep mensen uit dezelfde straat in een bepaalde wijk stelde ons deze vraag. En zo werd gezegd, jullie hoeven er niets aan te doen, wij kopen alles, wij regelen alles. Lang nadenken over een antwoord op de gestelde vraag was niet nodig. Wat een geweldig initiatief. Dit is iets heel bijzonders voor hen. Wij waren er beduust van. Vrijdag 16 augustus, 14.00 uur, prachtig, zonnig en warm weer.

BBQ-01
Peter en Martien zorgen voor de warme hap.

  • BBQ-02
    Twee dochters van een der organisatoren druk bezig met hapjes en frisdrank voor onze cliënten

  • De opbouw en de voorbereidingen op het eigen terrein van de voedselbank nemen een aanvang. Tafels en stoelen, statafels worden gereed gezet, salades, sauzen, stokbroden, frisdranken (zelfs halall!), borden, bestek enz. worden uitgeladen. Even later arriveert de slager met z’n auto. Een enorme BBQ wordt uitgeladen en daarna het vlees in velerlei soorten in grote koelboxen. Om 16.00 uur kan het feest beginnen.

    De eerste cliënten en kinderen komen eraan. Zij worden verwelkomd met een schitterend versierd glas met een bijzonder frisdrankje. De kleineren met een eigen frisdrank.

    De BBQ is aangestoken en het eerste vlees wordt erop gelegd. Het feest kan nu echt beginnen. En een feest was het voor de cliënten. Zo’n 65 volwassen en een 20-tal kinderen hebben zich kostelijk vermaakt. Er is wat afgepraat en heel veel gelachen tussen en met de cliënten. En er is heel, heel lekker gegeten.

     

BBQ-03

Om 19.00 uur gingen de laatste cliënten naar huis. Zonder enige uitzondering was iedereen razend enthousiast. Zoiets hadden ze niet eerder meegemaakt. Aan hen die het initiatief namen en alles organiseerden en regelden zeggen wij: DANK JULLIE WEL. Jullie hebben de cliënten een fantastische middag bereid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *